Programare

Pentru orice informatii doriti sau pentru a va programa o consultatie va rugam completati formularul de mai jos sau sa ne sunati la numerele de telefon afisate.

  Contact

  Locatie

  Intrebari Frecvente

  Pentru pastrarea integritatii restaurarilor coronare foarte importanta este igiena orala.
  In cazul lucrarilor protetice sunt indicate metode suplimentare de igiena prin: dus bucal, periute si ata dentara specifice coroanelor si puntilor.
  Cu o buna mentenanta si controale periodice o coroana se poate pastra in conditii fiziologice intre 10-15 ani (posibil si mai mult).

  Coroanele dentare sunt concepute pentru a proteja tesutul dentar restant. Acestea acopera dintele si il feresc de posibile fracturi, practic refac dintele functonal si estetic.

  • Distructii severe ale dintilor
  • Obturatii(plombe) voluminoase ce necesita a fi schimbate
  • Fracturi dentare
  • Dinti tratati endodontic
  • Considerente estetice
  • Stalpi pentru punti de la 3 elemente in sus
  • Acopera implanturile
  • Abraziuni, Eroziuni, Bruxism, in reabilitari complexe.
  Pentru o mai buna acomodare, in primele zile este indicat sa se poarte proteza cat mai mult, inclusiv pe timpul noptii (doar daca aceasta nu creaza discomfort prin durere).
  Ulterior pe timpul noptii se recomanda pastrarea protezei, dupa igienizare, intr-un pahar cu apa peste noapte. In acest fel, tesutul gingival se poate reechilibra.
  Materialele din care sunt concepute implanturile sunt biocomatibile pentru pacientii clinic sanatosi.
  Inaintea insertiei implanturilor sunt indicate investigatii clinice generale pentru a se decela daca exista o afectiune generala cu contraindicatie in insertia implanturilor. Situatia neintegrarii implanturilor este foarte putin probabila.
  In cazurile exceptionale, cand avem pierdere osoasa in jurul implantului, acesta se indeparteaza simplu si se lasa tesutul sa se vindece natural.
  Dupa o perioada de vindecare se poate insera un nou implant sau se poate recurge la o alta varianta de tratament in functie de situatia clinica locala.
  Aparatul dentar poate aduce rezultatele dorite indiferent de varsta, singurul factor de care trebuie tinut cont este sanatatea gingiilor si a osului care sustine dintii. Rezultatele pot fi excelente si la o varsta inaintata. Deplasarea dintilor incetineste pe masura ce avansam in varsta, insa adultii tind sa fie mai motivati sa respecte sfaturile medicului ortodont atunci cand poarta aparat dentar.
  In cazul abceselor dentare este recomandat ca pacientii sa consulte de urgenta un medic stomatolog. Abcesele dentare nu se vindeca de la sine si pot provoca complicatii destul de grave in zonele invecinate. Tratamentul de urgenta efectuat de medicul stomatolog consta in drenajul puroiului colectat. In unele cazuri se recomanda administrarea de antibiotic pentru a combate complicatiile care pot sa apara in testurile invecinate. Tratamentul endodontic este recomandat in aceste cazuri.