Profilaxie

Prin profilaxie intelegem „a preveni, nu a trata”
Prin controalele periodice la 6 luni putem preintampina sau anticipa anumite afectiuni dentare. Intr-un stadiu incipient orice tratament dentar consta in timp si costuri reduse.

Placa bacteriana se depunde zilnic dupa fiecare masa. Acesta se calcifica si formeaza tartrul dentar.
Cu cat se maresc depozitele de tartru cu atat igienizara dentara se ingreuneaza, gingia se retrage si predispozitia pentru carii este favorizata.
In urma controlului stomatologic primar, specialistii nostri in profilaxie si preventie vor personaliza metodele cele mai potrivite pentru igiena ta orala.

In faza initiala se va face o evaluare a statusului dentar si parodontal.

Detartrajul inseamna indepartarea tartrului printr-o metoda cu ultrasunete sub jet de apa. Datorita frecventei adaptabile, ansa de detartraj se poate modela in functie de pragul de toleranta al pacientului, fiind o metoda nedureroasa.
Periajul profesional impreuna cu benzile interdentare si ata dentara vin in completare, indepartand placa bacteriana restanta din zonele greu accesibile.

Air flow-ul este un dispozitiv modern, total nedureros ce actioneaza de la distanta, care indeparteaza placa bacteriana in detaliu din zonele interdentare, santurile gingivale si coloratiile extrinseci de pe suprafata dentara. Acesta este actionat printr-un jet de apa, aer si bicarbonat de sodium cu diferite arome placute.

Dintii vor fi total iginizati, cu un aspect albit.
Sigilarea santurilor si fosetelor este metoda prin care se izoleaza cu compozite fluide ce elibereaza fluor toate zonele retentive de pe suprafetele dentare.

In urma igienizarii profesonale, pacientii vor fi instruiti care este cea mai potrivita metoda de periaj si pasta dentara adecvata lor, cum sa foloseasca corect metodele auxiliare de profilaxie (ata dentara, periute interdentare, apa de gura, dus bucal).